Skip to content

Op zaterdag 14 mei 2022 organiseerde de Oceans of Hope Challenge in samenwerking met Sailability en de MSVN Regio Utrecht een watersportdag op De Wijde Blik in Loosrecht speciaal voor mensen met MS.

Een groep van 25 deelnemers zat dan ook enthousiast vanaf half tien aan de koffie in de haven, klaar om het water op te gaan. Er was keuze uit diverse boten zoals: een Hansa, de houten 16m2, een kano of mee in de grote sloep. In elke zeilboot ging een ervaren zeiler mee. De Hansa is een aangepaste kleine 2-persoons zeilboot waarin je, zo nodig vanuit een rolstoel of scootmobiel de boot in kunnen worden getild met een tillift. De bediening van de zeilen is aangepast waardoor er eenvoudiger gezeild kan worden. Dit is fijn zeilmateriaal voor mensen met een lichamelijke beperking. Deze boten worden beheerd door Sailability en zijn ook beschikbaar in vele andere watersporthavens havens in Nederland.

Het weer was prachtig op deze zaterdag, veel zon. Helaas een beetje weinig wind, maar daardoor was er veel tijd voor lol, mooie gesprekjes, grappen en een ontspannen sfeer. Na enige instructie gingen we allemaal het water op in een boot naar keuze. Iedereen voelde zich comfortabel in de boten door het heerlijke voorjaarweer.

Voor de lunch verzamelden we ons weer op de wal waar broodjes en drankjes werden geserveerd. De locatie bij Ottenhome in Loosdrecht is perfect om zo’n activiteit te organiseren. Na de lunch zijn we allemaal nog een keer het water op geweest. De grote sloep met kapitein Tino was deze keer een zeer populaire optie.

Het in- en uitstappen bij de boten was een flinke klus, maar met de hulp van de Oceans of Hope vrijwilligers, de Sailability mensen en met zo nodig de tillift is het prima verlopen. Na de 2e ronde op het water, was het tijd voor een borrel en een bedankwoord voor de organisatoren Judith en Thea voor deze geweldige en succesvolle watersportdag!

Tot de volgende, nieuwe uitdaging met de Oceans of Hope Challenge!

Voor meer informatie:

Back To Top